Hållbart mode

Sol parasoll i Thailand

Hållbart mode – vår viewpoint

Modeindustrin, och framför allt fast fashion, är den näst största förorenaren i världen, endast toppad av olje- och gasindustrin. Branschens miljöeffekter är åtskilliga och vi är medvetna om att det krävs en radikal förändring de kommande åren. Ingen kan göra allt - men vi alla kan göra något. Vår vision är att erbjuda kvalitetskläder designade för en lång livslängd samt inspirera konsumenter till ett mer hållbart förhållningsätt till konsumtion och mode.  

Slow Fashion

Vi ser en generell ökad fast-fashion trend där kläder konsumeras och kastas i snabbare takt än någonsin. Mayla har som ambition att inspirera konsumenter till ett sundare och medvetet förhållningssätt till konsumtion, där kvalitet och stil är att föredra framför kvantitet och snabba trender. Läs mer här.

#30wears 

30wears kampanjen är ett enkelt sätt för nybörjare att närma sig ett mer hållbart mode. Allt du måste göra är att ställa dig själv den enkla frågan, ”Kommer jag att bära det här plagget minst 30 gånger?” Du kommer förvånas över hur ofta du kommer svara nej. Läs mer här. 

 

Siden – ett naturfiber med många miljöfördelar 

Maylas kärnprodukt består av sidenblusar och sidenklänningar. Jämfört med flertalet material är siden en förnyelsebar resurs med många miljömässiga fördelar. Framställt genom silkeslarven är siden ett naturfiber tillverkat utan skadliga kemikalier. Sidenlarven livnär sig på mullbärslöven som varken kräver bekämpningsmedel eller gödningsmedel för att växa. En annan fördel med siden är att det behöver förhållandevis små mängder vatten vid framställning, jämfört med den törstiga bomullen. 

 

Klimatkompenserat emballage 

I och med den blomstrande e-handeln är avfallet från e-handelsemballage en växande miljöbov. I syfte att minimera miljöpåverkan har vi därför valt ett emballage som är 100% klimatneutralt och återvinningsbart.  Läs mer här.

 

Tvätta smart

Upp till två tredjedelar av ett klädesplaggs miljöavtryck görs efter inköp. Därför har även du som konsument ett viktigt miljöansvar. Genom att ta hand om ditt plagg på rätt sätt kan du bidra till mindre slitage på miljön samtidigt som du förlänger livstiden på dina plagg. Tvättråd. 

 

Close the loop!

Maylas kläder är tillverkade för en lång livslängd. Emellertid är det oundkomlig att viss slitage sker med tiden. Lämna in dina använda och rena Mayla plagg till oss, så ser vi till att plaggen kommer till återanvändning. Läs mer